Wokschotel met zalm (Japans)

Het recept

– Aantal personen: 4
– Bereidingstijd: 20 tot 25 minuten

Wok benodigdheden

  • 4 eetborden
  • Bord
  • Eetlepel
  • Keukenmes
  • Theelepel
  • Wok

De ingredi├źnten

– 300 gram zachte noodles
– 300 gram zalmfilet
– 400 gram Japanse wokgroenten
– 1 teentje knoflook
– 2 theelepels (gehakte) gember
– 3 eetlepels roerbakolie
– Optioneel: peper of zout

De bereidingwokschotel

1. Snijd het teentje knoflook fijn. Pak het zalmfilet en snijd deze in kleine stukjes.
2. Pak de wok en verhit de roerbakolie in de wok. Fruit vervolgens de gember en knoflook zachtjes tot ze gaan geuren.
3. Bak gedurende 3 tot 5 minuten de blokjes zalm net gaar. Schep regelmatig de zalm blokjes om. Als het klaar is kan je de blokjes op een bord scheppen.
4. Was de Japanse wokgroenten schoon in water en schep de groenten door de roerbakolie in de wok. Roerbak de wokgroenten 3 minuten.
5. Voeg de noodles en 2 eetlepels water toe. Roerbak nogmaals gedurende 2.5 minuut. Voor meer smaak kan je eventueel peper of zout toevoegen.
6. Roer alles nog een keer goed door elkaar. Verdeel de inhoud over 4 eetborden met daarbovenop de blokjes zalm. Smullen maar!