Wokgerecht: Groente en zoetzure kip

Wok­ge­recht met zoet­zu­re kip en groen­ten

Een echte wokklassieker; Groente in combinatie met zoetzure kip.

Het recept:

– Aantal personen: 4
– Bereidingstijd: 30 minuten

De keukenbenodigdheden:

– Keukenmes
– Koekenpan
– Lepel
– Wok

De ingrediënten:

– 200 gram sugarsnaps
– 250 gram woknoedels
– 500 gram kipfilet
– 750 gram oosterse wokgroente
– Een halve rode peper
– 2 eetlepels sesamzaad
– 3 eetlepels wokolie
– 80 ml woksaus

De bereiding:

1. De woknoedels koken. Tijdens het koken kan je alvast de kipfilet in dunne reepjes snijden.
2. Pak de rode peper en snijd het steeltje eraf. Daarna de rode peper in de lengte halveren en de zaadlijsten verwijderen. Snijd vervolgens de peper fijn.
3. Pak een droge koekenpan en rooster daarin het sesamzaad goudbruin.
4. Pak een wok en verhit de wokolie daarin. Bak de peper gedurende 1 minuut. Na 1 minuut voeg je de kipfilet toe, die je 2 minuten bakt. Daarbij moet je het kipfilet wel continue omscheppen. Tegelijk met de kipfilet kan de sugarsnaps worden toegevoegd.
5. Was de wokgroenten in water, voeg deze toe en bak de groenten 3 minuten.
6. Na 3 minuten kan je de noedels en woksaus toevoegen.
7. Roer alles perfect door elkaar heen en verwarm het wokgerecht totdat het optimaal op temperatuur is. Daarna de sesamzaad erover strooien en je kunt beginnen met smullen!