Wokgerecht: Aubergine en varkensvlees

Wokgerecht van aubergine en varkensvleesHet recept

– Aantal personen: 4
– Bereidingstijd: 25 tot 30 minuten

Keukenbenodigdheden

– Keukenmes
– Lepel of roerlepel
– Snijplank
– Wok

De ingredi├źnten:

– 150 ml woksaus
– 250 gram Chinese mie
– 300 gram bami- of nasivlees
– 1 ui
– 1 zak bosuitjes
– 2 aubergines
– 4 lepels olie

De bereiding:

1. Pak de Chinese mie en ga deze bereiden volgens het bereidingsproces die op de verpakking staat.
2. Ga de ui pellen en fijnsnijden. Pak vervolgens de aubergines, maak deze schoon in water en snijd ze in dunne plakjes.
3. Pak de wok en verhit de olie. Ga vervolgens de ui 1 minuut fruiten. Voeg het bami- of nasivlees toe en bak deze 3 minuten.
4. Voeg de in eerder dunne plakjes gesneden aubergines toe en bak deze 4 minuten.
5. De woksaus toevoegen. Laat het geheel 10 tot 13 minuten stoven. Mocht je het geheel te droog vinden, dan kan je tijdens het stoven water toevoegen.
6. Maak de ui schoon in water en snijd de ui in ringetjes. Doe de ui bij het geheel in de wok en schep deze erdoorheen.
7. Je kunt de wokschotel met mie serveren en eten maar!