Basisgerecht; Kip met rijst

Wokgerecht van kip met rijstDit gerecht is natuurlijk echt het basis van het wokken. Als je niet bekend bent met wokken, of je wil een nieuwe pan even uittesten, dan is dit een ideaal gerecht. Wil je iets exclusiever, kijk dan vooral verder op de site.

Recept

– Aantal personen: 4
– Bereidingstijd: 25 tot 30 minuten

De keukenbenodigdheden

– Eetlepel
– Keukenmes
– Keukenrasp
– Pan
– Wok

De ingredi├źnten

– 250 gram Chinese kool
– 300 gram rijst
– 350 gram kipfilet

– 1 groente bouillonblok
– 1 prei
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 wortels
– 1 lepel suiker
– 2 lepels sojasaus
– 3 eetlepels vloeibare margarine

De bereiding

 1. Snijd de kipfilet in eetbare stukjes. Pak de worstels, schraap ze schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de wortelen in water schoon.
  2. Pel en snipper de kool, prei en ui. Snijd ze alledrie in fijne reepjes.
  3. Pak de paprika en verwijder de steel en zaadjes. Snijd het overgebleven vruchtvlees in reepjes. Vervolgens pel en rasp je de gember.
  4. Zet de wok aan, zodat deze heet wordt. Giet na 1.5 minuut 3 lepels vloeibare margarine toe. Voeg de uit toe en bak deze erin.
  5. Roerbak de kip erbij gedurende 5 minuten. Na 3 minuten voeg je de bruine suiker, gember en sojasaus toe.
  6. Voeg alle overgebleven groente, het groente bouillonblok en 3 eetlepels water toe. Roerbak dit 7.5 minuut. Controleer daarna of de smaak naar wens is.
  7. Pak tegelijk met punt 6 de pan, vul deze met water en kook de rijst gaar in het water. Giet na 10 minuten de rijst af.
  8. De rijst in de pan en het geheel in de wok kunnen worden samengevoegd of los van elkaar op tafel worden geplaatst. Eet smakelijk!