Bami Goreng

Wokgerecht bami goreng

– Aantal personen: 4
– Bereidingstijd: 45 minuten

Verschillende benodigheden

– 2 schalen
– Keukenmes
– Roerlepel
– Wok

De ingredi├źnten

– 100 gram ham
– 100 gram ontbijtspek
– 100 gram kipfilet
– 100 gram gesneden uitjes
– 200 gram Chinese kool
– 200 gram prei
– 250 gram Chinese mie
– 1 lepel olie, ketjap en sambal
– 2 teentjes knoflook
– 5 takjes selderij
– Een kleine komkommer
– 1 zakje Kroepoek (circa 50 gram)

Zo bereid je dit gerecht

1. Pak de kipfilet en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de ham en ontbijtspek in fijne blokjes.
2. Hak de 2 teentjes knoflook fijn. Snijd vervolgens de Chinese kool en takjes selderij klein. Pak de komkommer en prei en snijd deze in schijfjes.
3. Kook de Chinese mie in de wok volgens de gebruiksaanwijziging op de productverpakking.
4. Pak de ham, kipfilet en spek en roerbak deze in de hete olie. Voeg vervolgens de ketjap, knoflook en sambal toe. Even roeren en daarna de kool, prei en selderij toevoegen. Het geheel een paar minuten omscheppen tot het geheel beetgaar is.
5. Als het geheel beetgaar is kan de Chinese mie worden toegevoegd. Vervolgens schep je alles door elkaar heen tot het goed warm is.
6. Voor meer smaak een klein beetje ketjap en sambal erbij doen.
7. Pak een schaal en schep de bami erop. Voeg de gesneden uitjes en schijfjes komkommer erbij.
8. Pak de andere schaal en gooi de Kroepoek daarin. Zet beide schalen en de wok op tafel en smullen maar!